יום רביעי, 24 באפריל 2019

ספרים מומלצים ליזמים

 

מבוא ליזמות: 

The hard thing about hard things

מאת בן הורוביץ

 

שווה להקשיב לבן הורוביץ; הוא עומד בראשה של אנדריסן-הורוביץ, קרן ההון סיכון הכי נחשבת בעמק הסיליקון, שפיתחה גישת השקעה שהפכה לסטנדרט במקומות רבים ובפורטפוליו שלה השקעות בפייסבוק, טוויטר, גרופון וזינגה כשעוד היו צעירות מאוד. בנוסף, רשמה אקזיטים כאינסטגרם, סקייפ ואוקולוס. הורוביץ מציג את חיי היזם והמשקיע, את האקוסיסטם היזמי בכללו ואת הפלוסים והמינוסים שבסיפור. התעמקו בספר הזה והבינו עד כמה תובעני ומאתגר זה להקים סטארט-אפ והאם זה מתאים לכם. 

בניית סטארט-אפ: 

The Lean Startup

מאת אריק ריס

 

הספר הזה הוא מעין מפת דרכים להקמת סטארט-אפ: איך בונים חברה רזה, זריזה ויעילה. אריק ריס מבסס את דבריו על כישלון סטארט-אפ שהקים, ניסיון עשיר בייעוץ לחברות צעירות והרבה היגיון בריא. תמצאו בו שורה ארוכה של טעויות אפשריות שתוכלו לזהות ולהימנע מהן, כדי לתמרן את המיזם שלכם בכיוון הנכון.





גיוס הון: 

How to be smarter than your lawyer and VC

מאת בראד פלד וג'ייסון מנדלסון

 

כל יזם יגיד לכם שלגייס כסף זה קשה, אבל אחד ממאפייני האקוסיסטם היזמי בארץ הוא ריבוי הזדמנויות מימון: יש כאן קרנות מכל הסוגים (לרבות כאלה שמשקיעות רק במיזמים שאך יצאו לדרכם), אנג'לים, אינקובטורים, מאיצים ועוד. איך תדעו לאיזה סוג של משקיע לפנות – ואיך לעבור את המסוכות המשפטיות, העסקיות, האסטרטגיות והמעשיות של הגיוס הראשון שלכם? הספר הזה מספק הצצה מעמיקה לצד השני: מה רוצה המשקיע, מה ירצה בעתיד וכיצד נבנים מגעי השקעה. הספר נועד לעשות לכם סדר במונחים, הליכים מקובלים ותפיסות במגעים עם גורמי הון סיכון למיניהם. בנוסף, הוא מציג היטב את כל הצד המשפטי של התהליך - ואף מתרגם את השפה המשפטית לשפה נהירה ופשוטה, כדי שתוכלו להימנע מטריקים משפטיים שעו"ד תאגידיים עלולים לנסות להפעיל עליכם.


הגדרת מודל עסקי בשיטת ה- קנבס

  הקנבס מבוסס על סט כלים חדשני, ויזואלי וברור המאפשר ליצור מיקוד, חדות ושפה משותפת בין היזמים. הידע הדרוש ליצירת חדשנות מצוי ברובו אצל כולנו...